Activiteiten kalender

Activiteitenkalender

Activiteiten rondom Lekker blijven wonen (de vast terugkerende activiteiten staan onderaan de pagina):

11 april

Leren werken met Digi-D Opmeer: in deze bijeenkomst leer je waarvoor en hoe je een Digi-D allemaal kunt gebruiken. Van 10 tot 12 uur in bibliotheek Opmeer. Deelname is gratis.

15 april

Leren werken met Digi-D Stede Broec: in deze bijeenkomst leer je waarvoor en hoe je een Digi-D allemaal kunt gebruiken. Van 19.30 tot 21.30 uur in bibliotheek Stede Broec. Deelname is gratis.

25 april

Leren werken met Digi-D Hoogkarspel: in deze bijeenkomst leer je waarvoor en hoe je een DigiD kunt gebruiken. Van 19.30 tot 21.30 uur in bibliotheek Hoogkarspel. Deelname is gratis.

29 april

Leren werken met Digi-D Stede Broec: in deze bijeenkomst leer je waarvoor en hoe je een Digi-D allemaal kunt gebruiken. Van 19.30 tot 21.30 uur in bibliotheek Stede Broec. Deelname is gratis.

Inloopuur Tablets & E-books Opmeer: het inloopuur met vragen over de mogelijkheden of de instellingen van je tablet, of over het downloaden van e-books uit de collectie van de bibliotheek. Van 13 tot 14 uur in Bibliotheek Opmeer. Deelname is gratis.

2 mei

Inloopuur Tablets & E-books Stede Broec: het inloopuur met vragen over de mogelijkheden of de instellingen van je tablet, of over het downloaden van e-books uit de collectie van de bibliotheek. Van 10:30 tot 11:30 uur in Bibliotheek Stede Broec. Deelname is gratis.

Inloopuur Tablets & E-books Hoogkarspel: het inloopuur met vragen over de mogelijkheden of de instellingen van je tablet, of over het downloaden van e-books uit de collectie van de bibliotheek. Van 14 tot 16 uur in Bibliotheek Hoogkarspel. Deelname is gratis.

7 mei

Leren werken met Digi-D Enkhuizen: in deze bijeenkomst leer je waarvoor en hoe je een Digi-D allemaal kunt gebruiken. Van 10 tot 12 uur in bibliotheek Enkhuizen. Deelname is gratis.

14 mei

Computercursus Klik & Tik Stede Broec: een computercursus van zes weken, waar deelnemers met de computer leren omgaan, leren internetten en e-mailen. Zes weken op maandag van 14.30 tot 16.30 uur in bibliotheek Stede Broec. Deelname is gratis.

20 mei

Computercursus Klik & Tik Enkhuizen: een computercursus van zes weken, waar deelnemers met de computer leren omgaan, leren internetten en e-mailen. Zes weken op maandag van 14.30 tot 16.30 uur in bibliotheek Enkhuizen. Deelname is gratis.

23 mei

Computercursus Klik & Tik Hoogkarspel: een computercursus van zes weken, waar deelnemers met de computer leren omgaan, leren internetten en e-mailen. Zes weken op maandag van 14 tot 16 uur in bibliotheek Hoogkarspel. Deelname is gratis.

29 mei

Inloopuur Tablets & E-books Enkhuizen: het inloopuur met vragen over de mogelijkheden of de instellingen van je tablet, of over het downloaden van e-books uit de collectie van de bibliotheek. Tijd: van 10:30 tot 11:30 in Bibliotheek Enkhuizen. Deelname is gratis.

3 september

Computercursus Klik & Tik Stede Broec: een computercursus van zes weken, waar deelnemers met de computer leren omgaan, leren internetten en e-mailen. Zes weken op maandag van 14.30 tot 16.30 uur in bibliotheek Stede Broec. Deelname is gratis.

29 oktober

Computercursus Klik & Tik Stede Broec: een computercursus van zes weken, waar deelnemers met de computer leren omgaan, leren internetten en e-mailen. Zes weken op maandag van 14.30 tot 16.30 uur in bibliotheek Stede Broec. Deelname is gratis.

 

Doorlopend

Wmo/Diabetes in beweging - Hoorn: in Hoorn wekelijks deelnemen aan fitness, instuif en zwemmen.

Wandelen met Hoorn Beweegt: per wijk zijn er wekelijks twee wandelmomenten, zodat u zelf kunt kiezen wanneer het u uitkomt. In de wijken Kersenboogerd, Hoorn-Noord en Grote Waal.

Sportinstuiven voor ouderen en mensen met een chronische aandoening zijn er wekelijks sportinstuiven in de Grote Waal, Risdam en Kersenboogerd. Daar kunt u op een laagdrempelige manier beginnen met sporten.

Kom een bakkie doen: gratis inloopuur in Bibliotheek Enkhuizen, elke maandag om 16.15 uur. ‘Kom een bakkie doen’ is een wekelijks inloopuur over de dingen waar je in het dagelijkse leven mee te maken krijgt. Zoals geld, gezondheid, internet en veranderingen in je omgeving. Krijg praktische tips en uitleg in makkelijke taal. Oefen met leuke opdrachten. Ontdek hoe je er nog meer over te weten komt: cursussen, lezingen, individuele hulp of andere mogelijkheden in de buurt.

Inloopuur Tablets & E-books over de mogelijkheden of de instellingen van je tablet of over het downloaden van e-books uit de collectie:

 • Stede Broec: elke 1e en 2e donderdag van de maand in Bibliotheek Stede Broec van 10:30-11:30 uur
 • Opmeer: elke 2e en 3e maandag van de maand in Bibliotheek Opmeer van 14:30-15:30 uur
 • Hoorn (centraal): iedere donderdagochtend in de Centrale Bibliotheek van 10.00 tot 11.30 uur. Neem (indien mogelijk) je e-reader, smartphone of tablet mee en maak van tevoren een account aan via de link
 • Kersenboogerd: iedere vrijdagavond in Bibliotheek Kersenboogerd van 18.30 tot 20 uur
 • Risdam: iedere vrijdagavond in Bibliotheek Risdam van 18.30 tot 20 uur

Formulierenbrigade - Hoorn: hulp en uitleg bij het invullen van formulieren en correspondentie met instanties. In Centrale Bibliotheek Hoorn, elke maandag van 14.00 tot 16.00 uur.

Alzheimer Café Enkhuizen: bijeenkomsten voor iedereen die met dementie te maken heeft. Elke vierde dinsdag van de maand (behalve juli en december). Inloop vanaf 19:00 uur; aanvang avond 19:30 uur. Locatie: "Herfstzon", Kwakerspad, 1601 AZ Enkhuizen. Informatie: Elly de Jong, telefoon 0228 562 563 (tijdens kantooruren).

Alzheimer Café Opmeer: bijeenkomsten voor iedereen die met dementie te maken heeft. Informatie: via de link vindt u de agenda. Contact: Angelique Vlaar, telefoon: 06-30202073. Locatie: De Schakel (wijksteunpunt), Pastoor Meriusstraat 4, Opmeer.

Alzheimer Café Hoorn: bijeenkomsten voor iedereen die met dementie te maken heeft. Informatie: via de link vindt u de agenda. Locatie: "De Hoge Hop", Roerdomp 2, 1628 AW Hoorn.

Dementievriendelijk Hoorn: alle activiteiten van de gemeente Hoorn rondom dementie staan op deze overzichtelijke site. Met informatie over de lopende projecten.

Hulp bij taal Venhuizen: elke week helpt dezelfde vrijwilliger je bij het leren van de Nederlandse taal. Samen lezen, samen praten en samen schrijven. Bibliotheek Venhuizen, elke dinsdag van 13:30 – 14:30 uur. Wil je je aanmelden of heb je vragen? Neem contact op met Karla Seggelink - de Wit via e-mail: kseggelink@westfriesebibliotheken.nl. Of bel haar via 0228 743 943.

 

De hele maand

Technologiehuisje met voorbeelden van technologische toepassingen staat in:

 • Wijksteunpunt Lindehof Hoogwoud (Opmeer)
 • WelWonen Enkhuizen
 • Stichting Welzijn, bibliotheek Stede Broec
 • Pop en Cultuurhuis PX, W.J. Tuijnstraat 15, Volendam
 • Restaurant De Oude School, Warder
 • Bezoekerscentrum De Breek, Etersheimer Braakweg 5, Oosthuizen