Activiteiten kalender

Activiteitenkalender

Activiteiten rondom Lekker blijven wonen; de vast terugkerende activiteiten staan onderaan de pagina:

26 juni

Sport- en cultuurfair Opmeer: zondag 23 juni staat de gemeente Opmeer weer in teken van de SportFair. Dit jaar onder de naam: Sport- en CultuurFair Opmeer. U kunt gratis kennis maken met het sport en cultuuraanbod van gemeente Opmeer. Er is een informatiemarkt, met demo’s van topsporters en regionaal talent, proeftrainingen en andere activiteiten van sportverenigingen, cultuurorganisaties, dansgroepen en meer. Er is ook aanbod voor mensen met een beperking en ouderen. De SportFair duurt van 11.00 tot 16.00 uur, op het veld van Hockeyclub Spire aan de Kerkepad 7 in Hoogwoud.

1 en 4 juli

Lekker blijven wonen-inloopspreekuur gemeente Hoorn: er zijn een heleboel handige producten die direct zorgen voor meer gemak en veiligheid en die je helpen om langer lekker te blijven wonen. Tijdens het inloopspreekuur kun je terecht met vragen over onderwerpen als domotica (huisautomatisering) en huisaanpassingen. Ook vragen over het technologiehuisje kun je hier stellen. Wil je meer weten hierover? Kom dan tussen 14 en 16 uur naar Wijklab Kersenboogerd aan het Aagje Dekenplein (in het pand waar vroeger de bloemenwinkel zat).

8 en 11 juli

Lekker blijven wonen-inloopspreekuur gemeente Hoorn: er zijn een heleboel handige producten die direct zorgen voor meer gemak en veiligheid en die je helpen om langer lekker te blijven wonen. Tijdens het inloopspreekuur kun je terecht met vragen over onderwerpen als domotica (huisautomatisering) en huisaanpassingen. Ook vragen over het technologiehuisje kun je hier stellen. Wil je meer weten hierover? Kom dan tussen 14 en 16 uur naar Wijklab Kersenboogerd aan het Aagje Dekenplein (in het pand waar vroeger de bloemenwinkel zat).

31 augustus

Jaarmarkt Blokker: de Gemeente Hoorn komt dit jaar met een technologiehuisje naar de Jaarmarkt in Blokker. Het huisje biedt 14 voorbeelden van technologische toepassingen om lekker te kunnen blijven wonen. Er is verder op de markt een grote diversiteit aan producten en diensten met meer dan 200 kramen. De jaarmarkt duurt van 10 tot 16.30 uur. Locatie: Westerblokker.

3 september

Computercursus Klik & Tik Stede Broec: een computercursus van zes weken, waar deelnemers met de computer leren omgaan, leren internetten en e-mailen. Zes weken op maandag van 14.30 tot 16.30 uur in bibliotheek Stede Broec. Deelname is gratis.

29 oktober

Computercursus Klik & Tik Stede Broec: een computercursus van zes weken, waar deelnemers met de computer leren omgaan, leren internetten en e-mailen. Zes weken op maandag van 14.30 tot 16.30 uur in bibliotheek Stede Broec. Deelname is gratis.

Doorlopend in de gemeentes

Opmeer

Alzheimer Café Opmeer: bijeenkomsten voor iedereen die met dementie te maken heeft. Informatie: via de link vindt u de agenda. Contact: Angelique Vlaar, telefoon: 06-30202073. Locatie: De Schakel (wijksteunpunt), Pastoor Meriusstraat 4, Opmeer.

Inloopuur Tablets & E-books over de mogelijkheden of de instellingen van je tablet of over het downloaden van e-books uit de collectie: elke 2e en 3e maandag van de maand in Bibliotheek Opmeer van 14:30-15:30 uur

Onvergetelijke ontmoetingen: een gezellige ochtend om mensen te ontmoeten, georganiseerd door Omring. Onvergetelijke Ontmoetingen richt zich met name op de doelgroep van mensen met geheugenproblemen en/of (een vermoeden van) dementie die (nog) geen indicatie hebben voor dagbesteding. Het bevorderen van de zelfredzaamheid van deze groep mensen staat hierbij centraal. Voor koffie/thee en een warme maaltijd wordt gezorgd. Elke dinsdag van 10 tot 13 uur in het Grand Café van de Schakel, Pastoor Meriusstraat 4 in Spanbroek. Aanmelden en informatie bij Liesbeth de Ruijter: 06 4624 5199 of Liesbeth.deruijter@omring.nl. Kosten: € 5.50 per ochtend of € 50 voor 10 keer.

G'wôon welkom: woon je zelfstandig en heb je behoefte aan wat meer structuur van de dag? Dan is het bezoeken van G’wôon Welkom wellicht iets voor jou. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor iedereen die een indicatie heeft of gaat krijgen, en op zoek is naar een leuke daginvulling. Maar ook voor een ieder met enige beperking of gevoelens van eenzaamheid. Op maandag, woensdag en/of vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur in WSP de Lindehof, Graaf Willemstraat 27, 1718 BR Hoogwoud. Meer informatie: 0226-359123 - gwoonwelkom@ziggo.nl.

Hoorn

Wmo/Diabetes in beweging - Hoorn: in Hoorn wekelijks deelnemen aan fitness, instuif en zwemmen.

Wandelen met Hoorn Beweegt: per wijk zijn er wekelijks twee wandelmomenten, zodat u zelf kunt kiezen wanneer het u uitkomt. In de wijken Kersenboogerd, Hoorn-Noord en Grote Waal.

Sportinstuiven voor ouderen en mensen met een chronische aandoening zijn er wekelijks sportinstuiven in de Grote Waal, Risdam en Kersenboogerd. Daar kunt u op een laagdrempelige manier beginnen met sporten.

Formulierenbrigade - Hoorn: hulp en uitleg bij het invullen van formulieren en correspondentie met instanties. In Centrale Bibliotheek Hoorn, elke maandag van 14.00 tot 16.00 uur.

Inloopuur Tablets & E-books over de mogelijkheden of de instellingen van je tablet of over het downloaden van e-books uit de collectie:

  • Hoorn (centraal): iedere donderdagochtend in de Centrale Bibliotheek van 10.00 tot 11.30 uur. Neem (indien mogelijk) je e-reader, smartphone of tablet mee en maak van tevoren een account aan via de link
  • Kersenboogerd: iedere vrijdagavond in Bibliotheek Kersenboogerd van 18.30 tot 20 uur
  • Risdam: iedere vrijdagavond in Bibliotheek Risdam van 18.30 tot 20 uur

Alzheimer Café Hoorn: bijeenkomsten voor iedereen die met dementie te maken heeft. Informatie: via de link vindt u de agenda. Locatie: "De Hoge Hop", Roerdomp 2, 1628 AW Hoorn.

Dementievriendelijk Hoorn: alle activiteiten van de gemeente Hoorn rondom dementie staan op deze overzichtelijke site. Met informatie over de lopende projecten.

Onvergetelijke ontmoetingen: een gezellige ochtend om mensen te ontmoeten, georganiseerd door Omring. Onvergetelijke Ontmoetingen richt zich met name op de doelgroep van mensen met geheugenproblemen en/of (een vermoeden van) dementie die (nog) geen indicatie hebben voor dagbesteding. Het bevorderen van de zelfredzaamheid van deze groep mensen staat hierbij centraal. Voor koffie/thee en een warme maaltijd wordt gezorgd. De kosten zijn €5,- inclusief consumpties en lunch. Deze activiteit organiseert Stichting Netwerk in samenwerking met Omring en Geriant. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nanda Leeuw via 0229-855700 of mail naar n.leeuw@netwerkhoorn.nl. Inclusief een gezamenlijke lunch. In wijkcentrum Kersenboogerd vindt de activiteit plaats op dinsdagen van 10 tot 13.00 uur. In De Zaagtand vindt de ontmoetingsochtend plaats op donderdagen van 10 tot 13.00 uur.

Enkhuizen

Kom een bakkie doen: gratis inloopuur in Bibliotheek Enkhuizen, elke maandag. ‘Kom een bakkie doen’ is een wekelijks inloopuur over de dingen waar je in het dagelijkse leven mee te maken krijgt. Zoals geld, gezondheid, internet en veranderingen in je omgeving. Krijg praktische tips en uitleg in makkelijke taal. Oefen met leuke opdrachten. Ontdek hoe je er nog meer over te weten komt: cursussen, lezingen, individuele hulp of andere mogelijkheden in de buurt.

Alzheimer Café Enkhuizen: bijeenkomsten voor iedereen die met dementie te maken heeft. Elke vierde dinsdag van de maand (behalve juli en december). Inloop vanaf 19:00 uur; aanvang avond 19:30 uur. Locatie: "Herfstzon", Kwakerspad, 1601 AZ Enkhuizen. Informatie: Elly de Jong, telefoon 0228 562 563 (tijdens kantooruren).

Stede Broec

Inloopuur Tablets & E-books over de mogelijkheden of de instellingen van je tablet of over het downloaden van e-books uit de collectie: elke 1e en 2e donderdag van de maand in Bibliotheek Stede Broec van 10:30-11:30 uur.

Kenniskring Stede Broec: wil je nieuwe mensen ontmoeten en samen nieuwe kennis opdoen? Met de Kenniskring kom je regelmatig samen om zelfgekozen onderwerpen aan elkaar te presenteren. In september start een groep in Stede Broec.

Drechterland

Hulp bij taal Venhuizen: elke week helpt dezelfde vrijwilliger je bij het leren van de Nederlandse taal. Samen lezen, samen praten en samen schrijven. Bibliotheek Venhuizen, elke dinsdag van 13:30 – 14:30 uur. Wil je je aanmelden of heb je vragen? Neem contact op met Karla Seggelink - de Wit via e-mail: kseggelink@westfriesebibliotheken.nl. Of bel haar via 0228 743 943.

 

Diverse plekken

Technologiehuisje met voorbeelden van technologische toepassingen staat in:

  • Wijksteunpunt Lindehof Hoogwoud (Opmeer)
  • WelWonen Enkhuizen
  • Stichting Welzijn, bibliotheek Stede Broec
  • Pop en Cultuurhuis PX, W.J. Tuijnstraat 15, Volendam
  • Restaurant De Oude School, Warder
  • Bezoekerscentrum De Breek, Etersheimer Braakweg 5, Oosthuizen