Sluit zoekbalk
5 hulpmiddelen die het ouder worden ondersteunen - Lekker Blijven Wonen
5 hulpmiddelen die het ouder worden ondersteunen

5 hulpmiddelen die het ouder worden ondersteunen

We worden steeds ouder. Dat heeft zijn mooie kanten, maar het kan soms ook lastig worden. Met name wanneer je zo lang mogelijk in je eigen huis wilt blijven wonen. Om dat laatste tot op hoge leeftijd comfortabel te maken, volgt hier een aantal tips van Kruiswerk Achterhoek.

De deurspion

Veel ouderen wonen in een appartement en hebben een intercom, waardoor ze, wanneer iemand aanbelt, kunnen vragen wie het is, voordat ze beslissen de deur te openen. Niet iedere intercom werkt echter naar behoren en veel ouderen hebben vaak problemen met hun gehoor. Dat kan voor onaangename verrassingen zorgen. Bijvoorbeeld als de persoon die aanbelt dat alleen maar deed om binnen te komen en dan niet met goede bedoelingen. Door een deurspion te installeren komt hier een einde aan. De camera laat zien wie er voor de deur staat, zodat u iemand die u niet kent, geen toegang hoeft te verlenen. Dit zorgt er voor dat de kans op een babbeltruc of een overval veel kleiner wordt. Veel digitale deurspionnen hebben ook de mogelijkheid om dat wat de camera ziet op te nemen, zodat jij (of bijvoorbeeld een familielid of de thuiszorgmedewerker) later terug kunt kijken wie er aan de deur is geweest.

Een robotstofzuiger

Hoewel tot op hoge leeftijd in je eigen huis wonen erg aantrekkelijk is, wordt het werk in huis wel steeds zwaarder. Een robotstofzuiger biedt hier uitkomst. Hij doet het zware werk. U zet hem aan en hij zuigt. U kunt er voor kiezen om hem op een vast tijdstip in te stellen zodat de robotstofzuiger steeds op dezelfde tijd zijn werk doet. Ideaal voor ieder huishouden.

De slimme thermostaat

In de meeste woningen is het vaak of te warm of net te fris. Door gebruik te maken van een slimme thermostaat kunt u steeds dezelfde aangename temperatuur in huis hebben. Zo regelt hij voor u dat het overdag lekker warm is, 's nachts niet te koud en als u opstaat weer aangenaam warm. Mocht u de thermostaat niet zelf kunnen instellen, dan kan de thuishulp of een van de kinderen dat wel.

Het Obli drinksysteem

Veel Nederlanders drinken te weinig. Dat geldt met name voor mensen op leeftijd. Ouder worden betekent nog meer aandacht hebben voor de waterhuishouding van uw lichaam, ook omdat u minder eet dan vroeger. Zo komt er ook minder groente en fruit naar binnen, waardoor er minder vocht in het lichaam komt. Dit kunt u compenseren door meer water te drinken. Veel mensen vinden dat lastig omdat ze dan steeds naar de kraan moeten lopen en ook snel vergeten om weer iets te drinken. Daar kunt u zeker hinder van ondervinden, bijvoorbeeld omdat de stoelgang verslechtert. Het Obli drinksysteem helpt u dit te voorkomen door u op tijd te waarschuwen dat het weer tijd is om water te drinken. 

De oplaadbare zaklamp

Als het licht uitvalt of als u 's nachts naar het toilet moet, is het handig om snel licht bij de hand te hebben. Een oplaadbare zaklamp levert dat licht. Het handige hieraan is dat de lamp zo wordt geïnstalleerd dat hij zich steeds oplaadt. Verder is er voortdurend lichtkring te zien, waardoor het apparaat goed zichtbaar is in het donker. De zoektocht naar kaarsen en lucifers of het lichtknopje is hiermee voorbij. U neemt eenvoudigweg de zaklamp uit de houder.

Dit is een bijdrage van Kruiswerk Achterhoek